نحوه مصرف قارچ گانودرما

گانودرما لوسیدوم (Ganoderma lucidum) از قارچ های آسیایی است که تاریخچه ی دور و درازی دارد؛ این قارچ در چین، ژاپن و سایر کشورهای آسیایی در جهت افزایش سطح سلامت و طول عمر استفاده می شده است. برای آشنایی با قارچ گانودرما با ما هراه باشید.

قارچ گانودرما چیست؟

گانودرما یک قارچ بلند و تیره با سطح خارجی براق و بافت چوبین است؛ کلمه ی لاتین لوسیدوس (lucidus) به معنای درخشان، به سطح براق قارچ اشاره دارد.

قارچ گانودرما در ملت های مختلف نام های متفاوتی دارد؛ مثلا در چین به آن لینگژی ( lingzhi- در فارسی به معنای جان افزا) می گویند در حالی که در ژاپن آن را با نام رِیشی (Reishi) می شناسند؛ این قارچ اسامی دیگری نیز دارد که در این مقاله جایز نیست نام برده شوند.

نحوه مصرف قارچ گانودرما

 

اما فواید این قارچ آسیایی چیست که از زمان های قدیم در طب سنتی استفاده می شده است؟ برای آشنایی با خواص قارچ گانودرما در زیر ۶ مورد از این فواید را به طور خلاصه بررسی می کنیم:

  • افزایش قدرت سیستم ایمنی: این اثر از مهمترین فواید قارچ گانودرما است؛ طبق یکسری پژوهش هایی که روی افراد مبتلا به سرطان انجام داده اند، به این نتیجه رسیند که بعضی از ملکول های موجود در گانودرما، می تواند فعالیت بعضی از گلبول های سفید را افزایش دهد.
  • خواص ضد سرطان: گفته می شود گانودرما در پیشگیری از سرطان هایی مثل سرطان سینه، سرطان پروستات، سرطان خون و … موثر است؛ این قارچ می تواند با کاهش التهاب و جلوگیری از رشد تومورها از بروز سرطان جلوگیری کند. البته هنوز تحقیقات انجام شده در این زمینه کامل نیست و باز هم باید تحقیقات بیشتری انجام شود.
  • مقابله با خستگی و افسردگی: این فایده برای افراد مبتلا به بیماری های خاص اثبات شده است اما هنوز مشخص نیست روی افراد کاملا سالم نیز اثرگذار باشد.
  • سلامت قلب: طبق برخی از پژوهش های انجام شده در این زمینه، قارچ گانودرما باعث افزایش کلسترول HDL (کلسترول خوب) و همچنین تری گلیسیریدها می شود.
  • کنترل قند خون: پژوهش های بسیاری روی حیوانات انجام شده که نشان می دهند قارچ گانودرما باعث کاهش قند خون در حیوانات می شود؛ یکسری تحقیقات ابتدایی نیز روی انسان ها انجام شده که نتایج مشابه و مثبتی داشتند اما نتایج قطعی نیستند.
  • خاصیت آنتی اکسیدانی: آنتی اکسیدان ها در واقع ملکول هایی هستند که می توانند به سلول ها برای جلوگیری از بروز آسیب کمک کنند؛ بسیاری ادعا می کنند که قارچ گانودرما می تواند آنتی اکسیدان ها را افزایش دهد اما در این زمینه نیز نتایج را نمی توان با قطعیت بیان کرد.

تا اینجا قارچ گانودرما را معرفی کردیم و فواید آن را به طور خلاصه بازگو کردیم. در صورتی که اقدام به خرید قارچ گانودرما کرده اید لازم است روش های مصرف آن را بدانید. چند روش اصلی را در ذیل بررسی می کنیم:

روش های مصرف قارچ گانودرما

قارچ گانودرما به دلیل طعم تلخ و ناخوشایندی که دارد، نمی توان آن را به صورت خام مصرف کرد؛ به همین دلیل در طب سنتی چینی آن را کاملا خشک کرده، سپس خرد می کردند و به صورت سوپ، دمنوش و یا چای سرو می کردند.

نحوه مصرف قارچ گانودرما

قارچ گانودرما را به صورت دمنوش مصرف کنید!

گانودرما باید در آب داغ حرارت ببیند تا پوسته ی کیتین آن شکسته شود؛ با این کار پلی ساکاریدهایی که در سیستم گوارشی به صورت مایع یا جامد وجود ندارند، آزاد می شوند؛ شما می توانید از تکه های قارچ خشک شده یا شکل پودری آن را همراه دمنوش های گیاهی دیگر مصرف کرده و فرمولاسیون دمنوش مخصوص خودتان را متناسب با اهداف سلامتیتان داشته باشید. مثلا طبق گفته ی برخی چای گانودرما به همراه شیره ی افرا، لیمو و یا عسل انتخاب مناسبی است.

همچنین می توانید این قارچ را در خردکن با سرعت بالا خرد کرده و آن را به شکل تازه همراه با چای مصرف کنید. گانودرما قارچی با طعم تلخ و چوب مانند است که اندکی شیرینی هم دارد؛ شما می توانید عصاره ی پودری آن را در آب داغ یا چای مخلوط کرده و کمی هم آن را شیرین کنید تا طعمی شبیه به قهوه ی تلخ و شیرین داشته باشد.

پودر گانودرما را همچنین می توان در انواع دسرها، تونیک ها و شیک ها سرو کرد.

تهیه ی چای گانودرما به روشی آسان:

مواد لازم:

  • ۳ تا ۵ گرم گانودرمای خشک و خرد شده
  • ۴ تا ۵ فنجان آب تصفیه شده

طرز تهیه:

  • آب را درون ظرفی ریخته و بگذارید بجوشد؛ سپس گانودما را به آن بیافزایید و شعله را کم کنید. بگذارید مایع حداقل ۳۰ دقیقه تا دو ساعت به آرامی بجوشد. سپس آن را از روی حرارت برداشته و صبر کنید تا به آرامی سرد شود و به دمان مناسب خوردن برسد. شما می توانید مجددا از تکه های گانودرما استفاده کیند و این پروسه را برای آنها تکرار کنید تا جایی که دیگر رنگ و طعم نداشته باشد.

استخراج دوبل گانودرما

در روش قبل گفتیم برای مصرف گانودرما باید از آب داغ استفاده کنیم؛ گاها محلول های دارویی_الکلی نیز استفاده می شوند که برای جذب مقادیر بالای تری ترپن ها موثر است؛ استخراج دوبل یعنی استفاده ی همزمان از آب داغ و الکل برای مصرف گانودرما.

دمنوش گانودرما و بابونه:

مواد لازم:

  • یک قاشق غذاخوری گیاه فرنجمشک و یا بابونه
  • یک فنجان شیر بادام و یا سایر شیرهای غیر لبنی
  • یک قاشق چایخوری عسل
  • سه قطره عصاره ی گانودرما
  • دارچین

طرز تهیه:

  • ابتدا چای (همان بابونه یا فرنجمشک) را با ۵ اونس آب (تقریبا معادل یک فنجان) همراه با درپوش می گذاریم دم بکشد؛
  • شیر را به همراه عسل در ظرفی گرم می کنیم؛
  • مایعات را داخل لیوان یا شیشه مخلوط می کنیم؛
  • عصاره ی گانودرما را اضافه می کنیم و در پایان با دارچین آن را تزئین می کنیم.

نحوه مصرف قارچ گانودرما

طرز تهیه ی عسل گانودرما:

از این عسل می توانید در مصارف دارویی استفاده کنید؛ مثلا در حساسیت های فصلی و یا درمان سرماخوردگی های معمولی بسیار مفید است.

مواد مورد نیاز:

  • یک شیشه عسل محلی (تقریبا ۱۶ اونس)
  • یک اونس (معادل ۳۱ گرم) عصاره ی گانودرما

مراحل:

  • عسل درون شیشه را داخل آب داغ در حال جوش قرار داده و صبر کنید تا گرم شود.
  • عصاره ی گانودرما را بیافزایید و آن را همزده تا مخلوط به شکل یکنواخت در بیاید.
  • گاز را خاموش کرده و صبر کنید تا سرد شود؛ سپس عسل را در یک جای خشک و خنک نگهداری کنید.

دوز مصرف گانودرما:

اگر می خواهید قارچ گانودرما در همه ی اشکال مصرفش بهترین اثر را داشته باشد، باید آن را به طور مداوم و با دوز پایین مصرف کنید نه با دوز بالا و به صورت کوتاه مدت.

معمولا مصرف دوز متوسط تا بالا مجاز است که البته به نیازهای بدن افراد مختلف و وضعیت سلامتی فعلی افراد بستگی دارد. این دوز معمولا بین نیم تا یک و نیم قاشق چایخوری (معادل ۲ تا ۶ کپسول) از عصاره ی پودری گانودرما است که برای یک یا دو روز درمیان توصیه می شود.

اگرچه مصرف قارچ های دارویی مثل گانودرما، تا حدودی ایمن است، اما به شما توصیه می شود در مصرف آن با پزشک مشورت کنید خصوصا اگر شرایط زیر را دارید:

– باردار هستید و یا در دوران شیردهی می باشید،

– برای درمان بیماری دارو مصرف می کنید (مثلا داروهای کاهنده ی فشار خون مصرف می کنید)،

– شرایط پزشکی جدی دارید (مثلا بیماری خود ایمنی یا تحت درمان با داروهای شیمی درمانی هستید).

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *