پلی ساکاریدهای موجود در قارچ گانودرما

قدمت استفاده از گیاهان دارویی در درمان بیماری ها به هزاران سال پیش برمیگردد ولی آن که از کدام یک از این گیاهان استفاده بیشتری شده یا در درمان بیماری‌های بیشتری تاثیر گذار بوده مسئله ای است که به ارزش غذایی آن گیاه برمیگردد و واضح است که هر چه ارزش غذایی گیاهی بالاتر باشد در درمان بیماری های بیشتری به کار می رود و در بین مردم نیز پرطرفدارتر می‌شود. از میان همه گیاهان دارویی یکی از آنها لقب پادشاه گیاهان دارویی را به خود اختصاص داده است و آن قارچ گانودرما می‌باشد که به دلیل خواص بالا و بی نظیر خود لایق این نام شده است.

گانودرما چیست و خواص آن کدام است

قارچ گانودرما در هر کجا از جهان نام خاصی دارد مثلاً در ژاپن به ان ریشی و در چین به آن لینگژی می گویند. از لحاظ ظاهر قارچی چتری و رنگی قهوه ای مایل به قرمز دارد ولی از لحاظ مزه تلخ می‌باشد و به همین دلیل تنها به عنوان دارو استفاده می شود. از این قارچ از هزاران سال پیش به عنوان داروی گیاهی استفاده می کردند ولی فراوانی آن بسیار کم بوده و تنها بخشی از مردم توان استفاده از آن را داشتند ولی هم اکنون در مزارع ویژه به فراوانی پرورش داده می شود و به راحتی در اختیار همگان قرار گرفته است.

چیزی که قارچ گانودرما را به پادشاه گیاهان دارویی تبدیل کرده وجود ۴۰۰ ترکیب و ماده غذایی مهم می باشد موادی مانند انواع ویتامین های A ،B، C ،D، انواع آنتی اکسیدان‌ها، انواع پلی ساکارید ها و مواد معدنی نظیر آهن، کلسیم، پتاسیم، روی، فسفر، منیزیم و سلنیوم می‌باشد که این تنها بخشی از مواد مغذی گانودرما است؛ هر کدام از این مواد به تنهایی و یا در کنار هم به گانودرما خواص متعدد و تاثیر گذار داده که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن، کنترل فشار خون، کنترل قند خون، کاهش التهابات، تاثیر در بهبود آلرژی، بهبود سیستم گوارش و بهبود سیستم کلیه و کبد می شود و همچنین خاصیت ضد سرطانی داشته و به بیماران مبتلا به سرطان کمک می کند که روند بیماری‌شان کندتر یا متوقف شود. یکی از تاثیرگذارترین ترکیبات این قارچ ترکیبات پلی ساکاریدی است ولی پلی ساکارید چیست و چه کمکی به بدن می‌کند؟

پلی ساکارید چیست تاثیری در بدن انسان دارد

به زبان ساده پلی ساکارید ها زنجیره ای از تعداد زیادی می باشد و به سه  دسته سلولزی، نشاسته‌ای و گلیکوزن تقسیم بندی می شود. در واقع زنجیره های قندی بلندی هستند که از مونوساکارید ها تشکیل شده اند ولی مهم تر از ساختار شیمیایی پلی ساکاریدها تاثیر مثبت آن بر بدن انسان می باشد. از مزایای پلی ساکاریدها بر بدن انسان می‌توان به خاصیت ضد توموری، اثرات ضد پیری، تاثیر در ترشح انسولین و کنترل قند خون، کنترل چربی خون، پیشگیری از بیماری قلبی و به بسیاری موارد دیگر اشاره کرد.

نقش و تاثیر پلی ساکاریدهای قارچ گانودرما

قارچ گانودرما بخش عمده‌ای از خواص دارویی خودش را مدیون پلی ساکاریدهایی است که دارد و در واقع وجود این پلی ساکاریدها است که گانودرما دارای خواص دارویی منحصر به فردی شده است. پلی ساکارید ها انواع گوناگونی دارند و از انواع آن در قارچ گانودرما می توان به گلیکو پروتئین ها، بتا دی گلوکان‌ها و هتروپلی ساکاریدها اشاره کرد. تاثیر گذاری پلی ساکارید ها بر روی بدن به قدری زیاد است که تنها می توان به برخی از آنها اشاره کرد و توضیح کوتاهی بر هر یک از آنها داد و در انتها در مورد مهمترین اثر آن کمی بیشتر توضیح خواهیم داد.

یکی از این تاثیرات پلی ساکاریدها کمک به درمان انواع سرطان است و اگر همزمان با شیمی درمانی از این قارچ استفاده شود رشد تومورهای سرطانی به شکل قابل توجهی کاهش می‌یابد (قارچ گانودرما و داروهای شیمی درمانی). یکی دیگر از خواص قارچ گانودرما خاصیت ضد التهابی آن است که به دلیل وجود بتا دی گلوکان هاست و به کمک آن میزان التهابات بدن را کاهش میابد. اگر پوست بدن دچار آسیب دیدگی، زخم، سوختگی و مسائل دیگر شود پلی ساکارید های موجود در گانودرما با کاهش تولید رادیکال های آزاد به بازسازی و بهبود زخم ها کمک می کند.

دیابت از آن دسته بیماری‌هاست که افراد زیادی را گرفتار خود کرده است ولی با مصرف گانودرما می‌توانند قند خون خود را کاهش دهند چرا که پلی ساکاریدهای موجود در قارچ سطح انسولین خون را افزایش داده و این افزایش انسولین موجب پایین آمدن قند خون میشود. خاصیت ضد ویروسی گانودرما به دلیل وجود پلی ساکارید های موجود در آن می باشد که تاثیر زیادی بر روی کنترل انواع ویروس ها به خصوص آنفولانزای نوع A و ویروس تبخال دارند.

از دیگر خواصی که گانودرما به دلیل وجود پلی ساکاریدها داراست میوتوان به بهبود بیماری آرتریت روماتوئید، درمان اختلالات افسردگی، بهبود و کنترل بیماری های قلبی عروقی، کنترل فشار خون، بالا رفتن سطح ایمنی و قوای جسمی بدن، خواص آنتی اکسیدانی، آرام بخش و نشاط بخش بودن، خواص جوان سازی، ضد آلرژی و ضد اسپاسم بودن، تقویت کبد، سم زدایی بدن، بهبود دهنده سیستم عصبی، ضد باکتری، ضد قارچ، ضد عفونی کننده و خاصیت ضد توموری  آن نام برد.

قارچ گانودرما

تاثیر پلی ساکاریدهای قارچ گانودرما بر آلزایمر

آلزایمر از آن دسته بیماری‌های است که برخلاف تحقیقات زیادی که بر روی آن می شود هنوز درمان قطعی و تاثیر گذاری برای آن پیدا نشده است و در طی روند بیماری سلولهای عصبی به تدریج تخریب شده و از بین میروند و متاسفانه هر ساله تعداد زیادی از افراد را مبتلا می سازد. با تحقیقاتی که از تاثیرگذاری قارچ گانودرما بر روی سیستم عصبی و سلول های عصبی انجام شده نتایج مفیدی به دست آمده که می‌توان از آن در کند کردن روند آلزایمر و بازسازی سلولهای مغزی استفاده کرد. پلی ساکارید ها که در واقع عصاره محدود در آب و بافت قارچ گانودرما است با تقویت سیستم ایمنی بدن و تکثیر و نوسازی سلولهای عصبی مغز موجب کند شدن میشود و با تخفیفات دیگری که همواره در حال انجام است امید می رود که راهی برای متوقف کردن و درمان بیماری نیز پیدا شود.

نکته آخر

قارچ گانودرما به دلیل مزه تلخ آن تنها جنبه دارویی دارد و معمولاً به صورت خشک شده و آسیاب شده قابل تهیه و مصرف است. بهتر است برای میزان و نحوه مصرف این قارچ از پزشک خود مشاوره گرفته و طبق نظر او از گانودرما استفاده کنید. اگر از گانودرما را به صورت دمنوش استفاده می‌کنید بهتر است برای خوش طعم کردن آن، دمنوش را همراه موادی مثل عسل و آب لیمو ترش تازه مخلوط کرده و بعد از ولرم شدن آن را استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *