تاثیر قارچ گانودرما بر پروستات

قارچ گانودرما لوسیدوم، آنتی اکسیدان قوی همراه با ترکیبات متنوع زیستی با خواص درمانی، به صورت بومی در جنگل های شرق آسیا بر روی تنه درختان رشد می کند. این قارچ غول پیکر و نارنجی رنگ، با کلاهک پهن و صاف و براق، یکی از گونه های مهم قارچ گانودرما است که از دیرباز در تحقیقات پزشکی و فرآیندهای درمانی مورد توجه بوده و همچنان نیز همگام با پیشرفت تکنیک های آزمایشگاهی و مدل های نوین مطالعات بیوشیمیایی و فیزیولوژیک، این مکاشفه و جستجو بر چگونگی و چیستی تاثیرات قارچ گانودرما بر سلامت بخش های مختلف بدن به عنوان یک مکمل درمانی و خوراکی تقویتی، ادامه دارد. آنتی اکسیدانت، سم زدا، ضد التهاب، ضد عفونت و آنتی باکتریال و … از جمله نسبت هایی است که به قارچ گانودرما داده شده و روز به روز بسط می یابد.

شاید طب سنتی چین، در صدها سال پیش، چنین الفاظ و اصطلاحاتی را نمی شناخت و در مورد درمان کنندگی قارچ گانودرما به چنین جزئیاتی پی نبرده بود اما تاکید بر نام این قارچ در کتب طب چینی، حکایت از شواهد درمانی گسترده آن در تجربیات گذشتگان دارد. اکنون همان تجربیات، به کمک گسترش شیوه های تحقیقی، تایید گشته و ریزبینانه تر، مطالعه و توضیح داده می شود.

قارچ گانودرما آیا بر روی پروستات تاثیرات مثبتی دارد؟

به نسبت خواصی که به قارچ گانودرما ارجاع داده می شود، فرضیات مختلفی در مورد تاثیر این قارچ بر ارگان های گوناگون و انواع بیماری های جسمی، مطرح می گردد، یکی از این فرضیات که مسیری مستقل و تخصصی برای تحقیقات فراهم آورده، تاثیر گانودرما لوسیدوم بر پروستات است.

پروستات و بیماری های مربوط به آن، به ویژه سرطان پروستات مخصوصا در سنین بالا، یکی از مشکلات حاد جسمانی در مردان است که مرگ و میرهای زیادی را در سراسر جهان، باعث می شود. به نظر می رسد، قارچ گانودرما لوسیدوم توان مهار تومور پروستات را داشته باشد. به همان نسبت که سرطان سینه در زنان شایع است و سالانه تلفات زیادی را باعث می شود، سرطان پروستات در مردان نیز، همین گونه بوده و درست مانند سرطان سینه و سرطان رحم، اگر به موقع تشخیص و درمان نگردد، مهلک است.

قارچ گانودرما

سالانه، هزینه های زیادی برای درمان انواع سرطان به ویژه سرطان سینه و سرطان پروستات توسط دولت های کشورهای مختلف، صرف شده و بودجه درمانی که به این مشکلات اختصاص داده می شود، اعم از مراحل تشخیص و معاینه تا مراحل درمان و بازپروری جسمی و روانی و مراقبت های پس از درمان، میزان قابل توجهی را شامل می گردد. یافتن راهی طبیعی و موثر، با کمترین حد عوارض جانبی، که هم به عنوان روش پیشگیرانه و هم به عنوان روش درمان کننده برای سرطان آن هم سرطان سینه و پروستات کارآمد باشد، جزء مهم ترین بخش های تحقیقاتی است که با سرمایه گذاری و تمرکز بر آن، می توان هم به میزان قابل توجهی آمار مرگ و میر را کاهش داد و هم موجب ارتقای سلامت عمومی جامعه شده و هزینه های درمانی را مدیریت نمود.

از این روی، بر اساس پیشینه ای که از تاثیرات و ترکیبات قارچ گانودرما در دست بود، بخش تخصصی مطالعات معطوف به خواص درمانی این قارچ به ویژه در مبحث آنکولوژی و سرطان، در جوامع علمی مختلف سراسر دنیا، گسترش یافت و البته نتایج مهمی نیز به دست آمد که خود، زمینه ساز تحقیقات بیشتر شد. یکی از این مطالعات جنبه درمانی قارچ گانودرما بر پروستات بود.

پروستات یک غده جنسی در آقایان

این غده به اندازه گردو درست بین مثانه و پنیس ( آلت تناسلی مردانه ) در جلوی راست روده قرار دارد. پروستات، مجرای ادراری را در بر گرفته و موجب خروج ادرار از آلت تناسلی می شود. همچنین، ترشحات پروستات، برای تغذیه، محافظت و بقای اسپرم ضروری بوده و در نتیجه مشکلات پروستات می تواند عاملی بر ناباروری و یا سخت باروری مردان محسوب گردد. اهمیت سلامت پروستات هم برای دفع ادرار و سلامت فرد و هم برای تضمین سلامت جنسی او، مطرح است.

در حین انزال، پروستات به مجرای ادراری فشار آورده و با ترشح مایعات حیاتی برای اسپرم ها، موجب خروج اسپرم از آلت تناسلی می شود. اختلالات شایع غده پروستات شامل سه دسته از بیماری ها است:

  • بزرگ شدن غیر سرطانی پروستات که تحت عنوان هایپرپلازی خوش خیم BPH شناخته می شود.
  • التهاب پروستات تحت عنوان پروستاتیت
  • سرطان پروستات

یک مرد در طول زندگی خود ممکن است یکی یا چند تا از این اختلالات را تجربه کند. قارچ گانودرما لوسیدوم، اثرات بهبود بخشی بر روی هر سه نوع این اختلالات دارد اما به دلیل صدمات جانی ناشی از سرطان پروستات، تحقیقات بیشتر بر تاثیر گانودرما روی سرطان پروستات تمرکز می کنند.

قارچ گانودرما

تحقیقات آزمایشگاهی بر تاثیر قارچ گانودرما لوسیدوم روی سرطان پروستات

تحقیقات مولکولی بر روی اثر گانودرما لوسیدوم در سرطان پروستات، حاکی از افزایش آپاپتوز سلول های تومور و افزایش فاکتورهای مهار کننده سلول های سرطانی به صورت وابسته به دوز و زمان، بود. از طرفی، پلی ساکاریدهای گانودرما لوسیدوم، آنتی اکسیدان بوده و رادیکال های آزاد را حذف می کنند و با کاهش فشار خون و تقویت ایمنی سلولی، نقش مهمی را در پیشگیری و درمان سرطان پروستات ایفا می کنند. این پلی ساکاریدهای دارای فعالیت پرواپوپتوتیک و ضد توموری هستند.

این فعالیت به واسطه اثر بر روند سیگنالینگ بافت تومور و سیستم ایمنی، تاثیر بر مرگ و حذف سلول های سرطانی، القای متابولیسم بهبود یافته به بافت های مجاور، درمان التهاب و عفونت و سمیت ناشی از تومور، تقویت کارکرد آنتی بادی و فاکتورهای ایمنی ضد توموری، انجام می شود. بسیار مهم است که بر این نکته تاکید گردد، اثرات ضد توموری قارچ گانودرما بدون مسمومیت کبدی و مشکلات مغز استخوان یا تضعیف سیستم ایمنی اعمال می شود و این مورد برای طبیبان متخصص در امر درمان سرطان، بسیار ممتاز است.

مکانیسم اثر قارچ گانودرما بر روی انواع سرطان از جمله سرطان پروستات، یک روند چندگانه شامل مسیرهای مستقیم و غیرمستقیم بر سلول های تومور و بافت سرطانی است. آنچه مسلم است، بنا به شواهد تجربی و نتایج بالینی و نیز طبق دست‌آوردهای مولکولی و زیستی، قارچ گانودرما لوسیدوم، برای پیشگیری و درمان سرطان پروستات، یک درمان طبیعی و تکمیلی بسیار موثر و ممتاز است.

منابع:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15067330/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5755215/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *